Кунківська громада
Вінницька область, Гайсинський район

28 червня 2024 року відбувся семінар на тему «Актуальність виявлення, фіксації та збереження елементів НКС. Нормативно-правове забезпечення закладів культури у Кунківській ТГ»

Дата: 01.07.2024 16:14
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

28 червня 2024 року в приміщенні Кунківського Будинку культури відбувся семінар для працівників культури громади на тему «Актуальність виявлення, фіксації та збереження елементів НКС. Нормативно-правове забезпечення закладів культури у Кунківській ТГ»  з-за участю провідних методисток Вінницького обласного центру народної творчості.  

З вітальними словами до працівників культури та гостей звернулися сільський голова Кунківської територіальної громади Василь Безбах та начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Кунківської сільської ради Микола Мехед.

Про досвід виявлення, підготовку матеріалів та ініціювання внесення елементу НСК «Традиція виконавського мистецтва родини Захарових» до обласного переліку доповіла директор комунальної установи «Центр культури, дозвілля і творчості» Кунківської сільської ради, Ольга Захарова,  Марія Моторна, провідний методист з нематеріальної культурної спадщини Вінницького обласного центру народної творчості у своїй слайд-презентації розповіла про культурно-мистецьку роботу Вінницького ОЦНТ, збереження та фіксацію нематеріальної культурної спадщини в культурному просторі громади та новації щодо порядку ведення елементів НКС України. Ольга Горбатюк, провідний методист по роботі з клубними закладами  розповіла про методи діяльності клубних закладів у період воєнного стану в Україні та нормативно-правову базу клубних закладів.

Для учасників семінару були представленні кімнати народознавства, в які увійшли унікальні екземпляри вишивки, хусток, предметів побуту жителів с.Кунка, деяким експонатам понад 100 років  та виставка робіт майстрині народної творчості, лялькарки Раїси Білої. Також було презентовано виступ дуету «Сестри Захарові»,  котрий занесений до обласного нематеріальної культурної спадщини, як елемент «Традиція виконавського мистецтва родини Захарових».

Щиро дякуємо за співпрацю та підтримку директору Вінницького обласного центру народної творчості Тетяні Омелянівні Цвігун.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо реорганізації закладу загальної середньої освіти I-ІІІ ступенів с.Кузьминці Кунківської сільської ради шляхом пониження ступеня

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь