Кунківська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Звернення сільського голови з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

Дата: 08.05.2024 09:56
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

Шановна Кунківська громадо!

Україна знову відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945років  в умовах повномасштабної збройної московської агресії.

Сьогодні, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Знову у центрі Європи нацисти зі свастикою рівняють з землею українські міста, вбивають українців.

Однак тепер це – нацистська московія. Вона хоче знищити все українське. Як і їх ідеологічні наставники, прагнуть забрати в українців найцінніше – нашу землю.

У День пам’яті, згадаймо усіх, хто ціною свого життя захистив та захищає право українців бути українцями. Схилимо голови в пам’ять про загиблих у боротьби з нацизмом у Другій Світовій війні.

У 1939-1945 роках, за перемогу над німецьким нацизмом, воювали мільйони українців у лавах радянської армії. Понад 100 тисяч пройшли через УПА. 250 тисяч українців билися з нацизмом в арміях США, Канади, Австралії, Нової Зеландії, Великобританії, Польщі, Франції. Загинуло понад 8 мільйонів українців.

У наш час, за Перемогу над московським нацизмом, воюють сотні тисяч українців. Тисячі Героїв віддали життя за свободу України, щоб очистити святу українську землю від окупантів.

Ми не маємо права програти і не програємо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного сусіда-злочинця. Міць наших Збройних Сил України є запорукою існування держави, вільного життя кожного з нас та майбутнього наших дітей та онуків.

У ці травневі дні схилімо голови перед тими нашими земляками, які поклали свої життя за Україну у боротьбі з московсько-путінським військом, подякуймо тим, хто проніс через лихоліття Другої Світової війни любов до Батьківщини і доземно вклонімося усім, хто сьогодні із зброєю в рухах захищає наше право жити у вільній, неподільній і квітучій Україні.

Українці перемогли німецький нацизм у 1945, переможемо московський нацизм у 2024.

Український народ народжений бути вільним.

Слава ветеранам, слава їх подвигу!

Слава воїнам Збройних сил України, які боронять нашу Батьківщину від московсько-путінських окупантів!

 Слава Україні!

 

 

З повагою

Сільський голова

Кунківської ТГ                                                     Василь БЕЗБАХ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо реорганізації закладу загальної середньої освіти I-ІІІ ступенів с.Носівці Кунківської сільської ради шляхом пониження ступеня в

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь