Кунківська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Звернення сільського голови з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

Дата: 08.05.2024 09:56
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

Шановна Кунківська громадо!

Україна знову відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945років  в умовах повномасштабної збройної московської агресії.

Сьогодні, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Знову у центрі Європи нацисти зі свастикою рівняють з землею українські міста, вбивають українців.

Однак тепер це – нацистська московія. Вона хоче знищити все українське. Як і їх ідеологічні наставники, прагнуть забрати в українців найцінніше – нашу землю.

У День пам’яті, згадаймо усіх, хто ціною свого життя захистив та захищає право українців бути українцями. Схилимо голови в пам’ять про загиблих у боротьби з нацизмом у Другій Світовій війні.

У 1939-1945 роках, за перемогу над німецьким нацизмом, воювали мільйони українців у лавах радянської армії. Понад 100 тисяч пройшли через УПА. 250 тисяч українців билися з нацизмом в арміях США, Канади, Австралії, Нової Зеландії, Великобританії, Польщі, Франції. Загинуло понад 8 мільйонів українців.

У наш час, за Перемогу над московським нацизмом, воюють сотні тисяч українців. Тисячі Героїв віддали життя за свободу України, щоб очистити святу українську землю від окупантів.

Ми не маємо права програти і не програємо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного сусіда-злочинця. Міць наших Збройних Сил України є запорукою існування держави, вільного життя кожного з нас та майбутнього наших дітей та онуків.

У ці травневі дні схилімо голови перед тими нашими земляками, які поклали свої життя за Україну у боротьбі з московсько-путінським військом, подякуймо тим, хто проніс через лихоліття Другої Світової війни любов до Батьківщини і доземно вклонімося усім, хто сьогодні із зброєю в рухах захищає наше право жити у вільній, неподільній і квітучій Україні.

Українці перемогли німецький нацизм у 1945, переможемо московський нацизм у 2024.

Український народ народжений бути вільним.

Слава ветеранам, слава їх подвигу!

Слава воїнам Збройних сил України, які боронять нашу Батьківщину від московсько-путінських окупантів!

 Слава Україні!

 

 

З повагою

Сільський голова

Кунківської ТГ                                                     Василь БЕЗБАХ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо реорганізації закладу загальної середньої освіти I-ІІІ ступенів с.Носівці Кунківської сільської ради шляхом пониження ступеня в

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь