A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кунківська громада
Вінницька область, Гайсинський район

Сходи громадян Кузьминецького старостинського округу.

Дата: 18.04.2019 16:37
Кількість переглядів: 1364

 16.04.2019 відбулися сходи громадян Кузьминецького  старостинського округу.В.о. старости  Щаслива Л.П. прозвітувала перед  громадянами про виконану роботу,звернувшись до жителів села з промовою: «Згідно закону України «Про  місцеве самоврядування» староста, сільський, селищний голова звітує перед громадою за проведену роботу, не рідше 1 разу в рік. Тому, дозвольте представити перед Вами звіт про роботу старости з виконання власних та делегованих повноважень протягом 2018 р.

З перших днів своєї роботи на посаді сільського голови, старости намагалась побудувати роботу депутатського корпусу, виконавчого комітету, працівників бюджетних установ та організацій активом села так, щоб робота велась злагоджено, відповідально відкрито.

З початку звітного року було проведено близько 19 засідань на яких було розглянуто близько 120 питань, які стосувались соціально-економічного та культурного розвитку наших населених пунктів, дотримання вимог екології, соц. Захисту населення, підтримки учасників АТО, та їх сімей.

На постійному контролі проводиться робота із зверненнями громадян. Так за звітний період видано 684 довідки, вчинено 87 нотаріальних дій, оформлено 117 справ на отримання монетизації субсидій, 32-і справи на отримання дотації згідно урядової програми підтримки утримання молодняка ВРХ.

Одним із звернень громади села було врегулювання цінової політики на ринку молока . Написано звернення в антимонопольний комітет, Верховну Раду, Адміністрацію Президента України, Народному  депутату М. І. Кучеру. Наше звернення розглянуте, отримані відповіді де зазначається:

Цитую - «Правовідносини здавачами молока є цивільно правовими тому, вирішення питання розміру закупівельної ціни виробникам молока необхідно безпосередньо співпрацювати з молокопереробними підприємствами на умовах договору, в якому має бути вказана закупівельна ціна що відповідає якості молока.

Стосовно зазначеного у звернені законопроекту № 2089 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села»

Обласна державна адміністрація вважає, що впровадження фіксованого рівня закупівельної ціни на молоко суперечить принципам здорового економічного ринку, коли попит і пропозиція збалансовані. Це може призвести до одностороннього здорожчання молока нижчої якості, яке стане економічно невигідно купувати для промислової переробки за ціною молока якіснішого, внаслідок чого попит на таке молоко значно обмежиться.

В новому стандарті прописано, що до 1 січня 2020 року молоко другого гатунку буде прийматися переробними підприємствами на будь-які цілі.

Селяни та всі ті, хто виробляє молоко, зможуть його здавати на підприємства до 1 січня 2020 року.

З 1 січня 2020 року по 1 січня 2022 року перехідний період, молоко 2-го гатунку буде продовжувати прийматись, але вже виключно в технічних цілях для виробництва нехарчових продуктів.

Отримане безпечне, якісне молоко, яке б відповідало вимогам нового ДСТУ 3662:2018 зможуть лише добросовісні виробники – власники особистих селянських господарств, які застосовують прописані у світовій практиці гігієнічні вимоги утримання, доїння корів та температурні режими при його зберіганні.»

Ключовим напрямком державної підтримки є створення молочних кооперативів, що дасть можливість змінити технології доїння та зберігання молока і дозволить виробникам отримати більший дохід. Ініціатива має бути від людей – ніхто нікого примушувати і «зверху» об’єднувати не буде і не може.

За умови, що люди зібралися і хочуть створити кооператив, зрозуміло, що цей кооператив утворено заради змін у технології доїння і зберігання молока – для того, щоб купити доїльне обладнання та охолоджувач. Частину грошей зберуть люди, частину відшкодує держава. Є також місцеві, регіональні програми підтримки сільського господарства, які також спрямовані на це. Економічним стимулом стане отримання значно більшої вигоди за той самий об’єм молока.

За даними заступника міністра аграрної політики та продовольства Олени Ковальової, прибуток за умови об’єднання складає 2 грн/л. Якщо ми говоримо про молоко від господарств то воно в середньому становить 4-6 грн./л.. Але молоко вищої якості по 10грн. і більше. Тому варто продумати це питання і спробувати в нашій ОТГ створити власний молочний кооператив.

 В 2018 році ми працювали над виконанням Програми соціально – економічного та культурного розвитку територіальної громади . Втретє в ОТГ проведено спільне свято Міжнародний день захисту дітей, який був відзначений 1 червня. Було запрошено 280 дітей з сіл об’єднаної громади. Свято відбулося з гарно - організованою цирково – розважальною програмою., з використанням атракціонної техніки.

Кожна дитина отримала приз та морозиво. На свято були запрошені начальник відділу освіти Гайсинського району, директора шкіл, сільський голова.

Не менш грандіозним було святкування дня села. Дуже приємно було бачити багато гостей, які приїхали розділити радість святкування , сельчани з'їзжалися звідусіль. З різних куточків України. Було багато щирих слів, подарунків, частувань та інше. Я вважаю , що таке свято обов’язково потрібне, воно об’єднує всіх. Це воістинно родинне свято на яке чекають сельчани.

Втретє в громаді відзначався День захисника Вітчизни. Це свято тих кого болить Україна, це свято тих хто захищає мир та спокій наших родин.

Сьогодні хочеться подякувати їм та їх рідним за мир  в нашій громаді, за те, що спокійно живемо. Маємо змогу сіяти та вирощувати хліб та ростити дітей. Висловлюємо щиру подяку всім хто допомагає армії. Неодноразово надавалася допомога продуктами харчування, теплим одягом за що маємо численні подяки як від командування так і від волонтерського корпусу..

У лютому повернулась 59 МПБр, яка майже рік утримувала оборонні позиції на Сході України, у військову частину  з розбитою технікою, яка потребувала термінового ремонту, відновлення і подальшого повернення на війну. Від побаченого мені стало моторошно, тому я вирішила звернутись до підприємців – представників агробізнесу, які господарюють на території громади: Гуменюка В. М., Лізавенка О., Обертоса С., Коропця М., Ткаченка А., Рижманя А., Зборовського І., ТОВ ім. Сави Терещука  та ТОВ Кузьминецьке. Відповідь була одностайна: «Потрібно – значить допоможемо». Порадившись з командуванням частини, було придбано 6 коліс до автомобіля «Урал» (вартістю майже 50 тис. грн.). До збору коштів долучились учні школи. Вони провели солодкий ярмарок, а виручені кошти віддали на допомогу військовим.

Третього грудня – міжнародний день людей з обмеженими можливостями. 21 жителю територіальної громади надано допомогу в вигляді продуктових наборів, проводитися моніторинг житлово - побутових умов їх проживання, що дає змогу на місцевому рівні, а інколи і на вищому ,вирішити їх проблеми. Проведення тих чи інших масових заходів , що проводяться на території наших сіл, проходять виключно за рахунок спонсорів. Жодна копійка з бюджету сільської ради  на це не витрачається.

Користуючись нагодою ,я хочу подякувати тим,кому небайдужа доля села, тим хто докладає і власні кошти на розвиток сіл, тим хто постійно надає допомогу:

Тов « Кузьминецьке »

ТОВ « Ім. Сави  Терещука »

ПРАТ « Зернопродукт »

Гайсинський молокозавод

ПТ « Троянда» СТ « Поділля», ПП Гоменюк В.М.,Коропцю М.М., Обертосу С.П., Ткаченко А.В.,Рижманю М. І, Лізавенко О.М., Бевзу К.В., Благовісному С.І.

Але крім святкувань та відзначення різних подій проводилася робота по покращанню благоустрою наших населених пунктів. Незважаючи на те, що в сільській раді та комунальному підприємстві є тільки один трактор, не завадило тому, що взимку всі вулиці  були прогорнуті та прочищені. Все це проводилося  в залежності від погодних умов .Долучились підприємці А .Ткаченко та Благовісний С.своєю технікою , керівники сільгоспформувань доставили пальне і загальними зусиллями долали стихію.

Постійно проводиться в визначені дні вивіз твердих побутових відходів. Це проводилося і проводиться в останню п’ятницю кожного місяця. Тому прохання до всіх не викидати сміття в яри, ліс, придорожні смуги на береги річок та струмків та не організовувати стихійні сміттєзвалища на що потім потрібно витрачати додаткові кошти , винаймаючи спеціальну техніку.. Є визначені місця для складування сміття, але це не означає , що привіз сміття до сміттєзвалища та висипав за 10 – 20 метрів., адже потім приходиться його прибирати, а це все знову ж таки кошти , які могли б бути направлені на зовсім інші потреби громади.

 Протягом року було організовано та проведено біля  10 суботників по благоустрою кладовищ, прибирання громадських місць , прибирання на повороті . Особлива подяка всім тих брав участь в суботниках , а саме педагогічному та учнівському колективам школи, працівникам бюджетних установ та організацій та небайдужим громадянам. Висаджено біля 100 -а хвойних дерев.

Хочемо попередити всіх жителів про недопущення стихійного викидання твердих побутових відходів , адже це тягне за собою адміністративну відповідальність згідно ст.. 150, 152 , 153 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що складає штраф до 1700 гривень ( це включає викидання недопалків в невстановленому місці , захламлення, забруднення , загромадження місць загального користування , розвішування та розклеювання в невстановлених для цього місцях оголошень, звернень,  тощо ; знищення та пошкодження зелених насаджень , антисанітарне утримання жилих та прилеглих до неї території.  Про вище перераховані  правопорушення мають право складати відповідні  протоколи посадові особи органів місцевого самоврядування .Я буду безпощадною до того, хто порушує такі  правила. За звітний період складено 2 таких протоколи.

Ми продовжуємо активно брати участь в конусах всіх рівнів розвитку територіальних громад. Перемога в 15 –у обласному конкурсі дала змогу реалізувати проект « Світле село – світле майбутнє « загальною вартістю 155тисяч гривень , із яких 75 тисяч кошти сільської ради, 58  тисяч це кошти фонду конкурсу, 22 тисячі гривень кошти ТОВ « Кузьминецьке » , ГО МХП та ПРАТ «Зернопродукт»  за що ми їм щиро вдячні.  Це дало можливість освітити вулицю Терещука та її провулки  , Лісову та її провулки, а також вул. Слободу з її провулками  сучасним освітленням .  Хочу подякувати  Лісянцю Олександру за допомогу у написанні грантових проектів.

За бюджетні кошти було встановлено пам’ятний знак жертвам Голодоморів на кладовищі в селі Щурівці загальною вартістю 15 тис. гривень. Облаштовано парковку для транспортних засобів біля кладовища у с. Кузьминці.

З порядку денного не знімається питання дитячого садка. Розпочата реконструкція четвертого  корпусу приміщення школи під ДНЗ. Сподіваюся , що першого вересня  ми зможемо відкрити дитячий садочок.

Велику допомогу надає служба в справах сім’ї та молоді яка створена в ОТГ . Під супроводом якої перебувають неблагонадійні сім’ї, діти позбавлені батьківського піклування, діти - сироти, діти, які опинилися в складних життєвих ситуаціях. Діти в  даних сім’ях під постійним контролем , їм надається підтримка , здійснюється контроль за використанням коштів , що призначені на утримання цих дітей. Проводяться рейди разом із дільничним інспектором,  працівниками ювенальної превенції  , дирекцією школи , медичними працівниками  по перевірці виконання  батьківських обов’язків в цих сім’ях. Правопорушників було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Не обділені увагою та не залишені напризволяще зі своїми бідами та проблемами одинокі пристарілі .Проводяться дні людей похилого віку під час, яких здійснюється моніторинг соціально – побутових проблем. По мірі можливості всі виниклі проблеми вирішуються одразу .

На даний час працюють 4 –  працівники Комунальної Установи « Гайсинський  територіальний центр «. Ними обслуговується 36 осіб , а саме надається допомога в ведені домогосподарства, забезпечення продуктами харчування  та медикаментами, оформлення різного виду державних соціальних пільг.  

Завдячую соціальним працівникам Бондарчук З..П. , Тихонюк Т.Г., за добросовісне виконання своїх обов’язків. Їм неодноразово дякують їх підопічні.

Велика увага приділяється культосвітнім закладам .Художні колективи протягом року неодноразово брали участь в районних конкурсах та фестивалях,крім того вони радують жителів нашої громади своїм талантом. З кожним разом ми вдосконалюємо проведення заходів, працюємо над помилками та прикладаємо максимум зусиль ,щоб кожне свято проходило на високому рівні .Це ще не повний перелік заходів ,які спрямовані на покращення добробуту жителів громади .Це неможливо було б зробити одному старості .Це колосальна робота депутатів ,активу села ,меценатів та всіх небайдужих. Хочеться подякувати всім тим, хто не байдужий до розвитку наших сіл,хто приходить на допомогу при першому зверненні ,хто прагне створити комфортні умови для проживання. Я засуджую тих хто в кожній добрій справі шукає негатив сам при цьому не проявивши ніякої ініціативи і не доклавши жодних зусиль.

Підсумовуючи сказане ми не повинні зупинятись на досягнутому:приорітетами цього року є:

  1. Закінчити реконструкцію ритуальних площадок в с. Щурівці та Сокільці.
  2. Закінчити ремонт приміщення Сокілецького медпункту, де буде клуб, кімната для прийому лікаря та кімната   для прийому працівників сільської ради .
  3. Продовження участі у грантових проектах що дасть змогу залучення позабюджетних коштів  ,до речі  цьогоріч ми подали знову 2 проекти на 16обласний конкурс розвитку територіальних громад. Це капітальний ремонт актової зали Кузьминецького БК та вуличне освітлення центральної вул с Кузьминці та Щурівці.
  4. Відкриття дитячого дошкільного закладу
  5. Розвиток зеленого туризму .Зокрема провести чемпіонат України з авторалі на високому рівні .Залучити місцеве населення до проведення даного заходу.
  6. Благоустрій територій наших населених пунктів.
  7. Думаю, що вже сьогодні ми зможемо милуватись нічною красою центру села Кузьминці ,адже майже на завершенні роботи по фасадному освітленні пам’ятників та центральної доріжки .До речі пам’ятники в с. Щурівці та Сокільцях вже освітлено.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо реорганізації закладу загальної середньої освіти I-ІІ ступенів с.Мітлинці Кунківської сільської ради шляхом пониження ступеня в

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь